audio

Terve,

Tämänkertaisessa podcastissa keskustelimme bloggaamisesta ja sen parhaista käytänteistä. Tässä muutama helmiäinen podcastin sisällöstä:

 • Miksi minimalistinen blogiulkoasu voi jopa karkoittaa lukijasi?
 • Kuinka usein kannattaa blogata maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi?
 • Mikä on tai minkä pitäisi olla yritysbloggaamisen PERIMMÄINEN tavoite?
 • Kuinka luot artikkeleita, joilla on korkea käyttöarvo ja joihin linkitetään mieluusti
 • Kokoelma kardinaalimokia, joita bloggaamisessa kannattaa välttää
 • Miksi muutaman lauseen blogikirjoitus voi toimia kymmenen kertaa tehokkaammin kuin 8 sivun essee?
 • Mitä tehdä jos ei yksinkertaisesti keksi mitään kirjoitettavaa?
 • Kuinka sitoutat blogisi kävijät palaamaan takaisin aina uudelleen ja uudelleen?

Virittäydy taajuudelle napsauttamalla nuolinäppäintä alta. Kommentit ja palautteet ovat jälleen kerran tervetulleita!!

-Teemu & Juho

 1. Moi!

  Kiitos hyvästä podcastista!

  Olen itse blogannut englanninkielellä yli kolme vuotta, mutta olen aikeissa ”siirtää” tietämystäni suomenkieliseen blogiin. Kysymykseksi on tosin noussut, miten uuden blogin voi julkaista mahdollisimman tehokkaasti kohdeyleisön tietoisuuteen kun kielenä on suomi?

  Lisäksi, mikä on tuntumanne vieraskirjoittelun tehokkuudesta suomen kielellä? Englanninkielellä toimii hyvin ja on hyvä tapa kasvattaa listaa, mutta toimiiko myös suomenkielellä?

  t:Timo

  • Moi Timo!

   Kiitos kiittämästä. Hyviä kysymyksiä, sanoisin että pienin eroin samat keinot toimii kuin muualla. Suomenkielisissä ympyröissä on helpompi päästä esiin, mutta toisaalta sekin tarkoittaa vielä melko pientä yleisöä.

   Jo tunnetut vieraskirjoittajat voivat kyllä auttaa blogin lanseeraamisessa, samoin podcastit. Riippuu jossain määrin myös aihealueesta.

   • Moi!

    Olen keskittynyt ajanhallintaan/tuottavuuteen, mutta näyttäisi että Suomessa ei ko. blogeja ole (ainakaan suoraan aiheeseen liittyen). Vaikuttaisi, että pienellä panostuksella pääsisi kärkisijoille ainakin Googlen suhteen (tosin onko yleisö sitten liian pieni …).

    Mietin tuossa teidän toista podcastia, jossa Pekka Mattila oli vieraana. Siitä jäi mieleen, että nyt ollaan pioneerihengessä viemässä asioita eteenpäin ja nyt olisi mahdollista perustaa jotain, jolla voisi olla jatkossa olla tukeva jalansija Suomen blogiskenessä.

    Toisaalta, hakutulokset (ainakaan oman aihepiirin tiimoilta) eivät anna kovinkaan isoja lukuja jos verrataan englanninkielisiin. Ja jos kohdistan haun johonkin pienempään markkinaan (esim. ajanhallinta yrittäjille), ei tuloksia tule ollenkaan.

    t:Timo

    • Moi Timo,

     Kyllä mun tuntuma olisi, että ajanhallinta on niin universaali ja kaikkia koskeva aihe että voisi hyvin tehty blogi hyvinkin upota tähän maahan.

     Ja vaikkei satoja tuhansia lukijoita Suomessa saisikaan, ainakin tukevan seuraajajoukon joiden kanssa voi sitten tehdä monenlaista… kuten infotuotteita, softaa tai muuta.

     Saku Tuomisen 925-projekti on sivunnut tätä aihetta jonkin verran, mutta vain yhtenä osa-alueena. Ehkä heistä olisi yhteistyökumppaniksi?

     • Moi!

      Jep, hyviä ajatuksia :)

      Luin tuon Sakun kirjan ja siinä oli aika paljon myös sellaisia juttuja, joita olen omassa blogissanikin käsitellyt.

      Taidanpa laittaa sitten tuumasta toimeen ja alkaa suunnittelemaan tuota suomenkielistä versiota.

      Itseasiassa jo tätä blogi-ideaa joskus aikaisemmin jo mietinkin mietinkin ja silloin tuo Saku Tuomisen nimi tuli esiin (yhtenä ajatuksena oli siis podcastit, jotka tulisivat olemaan mukana tässä blogissa – Saku voisi olla mainio haastateltava).

      t:Timo
      t:Timo

 1. […] Siirry kuuntelemaan: http://www.markkinointi.net/kuinka-bloggaat-itsellesi-lisaa-bisnesta/ […]

Jätä kommentti

*